محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه 12 آذرماه در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران حضور پیدا کرد و در نشستی حدوداً 3ساعته به بیان نقطه نظرات خود در حوزه انرژی هسته‌ای و سیاست خارجی و... پرداخت.

ظریف در این نشست و در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان اعلام داشت: "باید بگویم غربی‌ها از 4 تا تانک و موشک ما نمی‌ترسند. آیا شما فکر کرده‌اید آمریکا که با یک بمبش می‌تواند تمام سیستم‌های نظامی ما را از کار بیندازد، از سیستم نظامی ما می‌ترسد؟".

این سخنان وزیر امور خارجه با واکنش‌های مختلفی همراه بود و در اولین اقدام 35 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ظریف تذکر دادند.

سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز شب گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) در واکنش به این سخنان وزیر امور خارجه اعلام کرد که آقای ظریف تخصص لازم را در امور امنیتی و دفاعی ندارد.

گفتني است؛با توجه به سخنان وزیر امور خارجه در سلسله گزارش‌هایی به بررسی بخشی از توان نظامی جمهوری اسلامی ایران می‌پردازيم.

متن کامل بخش اول این سلسله گزارش‌ها که به بررسی توان نظامی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه و به‌خصوص در خلیج فارس و تنگه هرمز پرداخته بود را "اینجا" بخوانید.

متن کامل بخش دوم این گزارش‌ها که با موضوع قدرت دریایی ارتش در آب‌های جنوب کشور منتشر شده بود را "اینجا" بخوانید.

متن کامل بخش سوم این گزارش‌ها که با موضوع بخشی از توان هوایی ارتش در حوزه جنگنده‌ها و بالگردها منتشر شده بود را "اینجا" بخوانید.

** مقدمه

قرارگاه پدافند هوایی جهوری اسلامی ایران یکی از نیروهای چهارگانه ارتش است که در بهمن 1387 و با تقسیم نیروی ارتش هوایی جمهوری اسلامی ایران به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد.

به فرموده مقام معظم رهبری، پدافند در اولویت نیروهای مسلح ایران است، بنابراین تقویت و تجهیز نیروهای پدافند هوایی از مهمترین برنامه‌های نیروهای نظامی کشور باید باشد.

در این راستا جمهوری اسلامی ایران نیز توجه ویژه‌ای به این بخش داشت و توانست با تجهیز نیروهای خود به انواع سامانه‌های پدافندی، قدرت دفاع از کیان جمهوری اسلامی ایران را افزایش دهد.

به طور کلی ماموریت پدافند هوایی بر عهده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) قرار گرفته است و در این راستا، قرارگاه پدافند هوایی وظایف و مامورت‌های مهمی نیز بر عهده دارد.

وظایف و ماموریت‌های قرارگاه پدافندهوایی به شرح ذیل است:

1- کشف: یعنی هر آنچه پرنده پروازی در آسمان جمهوری اسلامی ایران است، کشف شود. کشف توسط سیستم‌های راداری، سیستم‌های شنود الکترونیکی و سیستم‌های دیده‌بانی بصری هوایی انجام می‌شود.  

2- شناسایی: آنچه در فضای آسمان کشور شناسایی می‌شود و اگر دوست است که به مسیر ادامه می‌دهد و اگر مظنون به تخاصم باشد، باید قبل از ورود به مرزهای کشور شناسایی و با آن برخورد قاطعانه صورت گیرد.

3- رهگیری هوایی: مسیر کشف شده و شناسایی شده به عنوان دشمن باید توسط هواپیماهای طرح پدافند هوایی و یا توسط سامانه‌های موشکی برد بلند یا برد متوسط در قرارگاه پدافند هوایی و یا در سایر نیروها مثل پدافند هوایی سپاه پاسداران و یا توسط سامانه‌های توپخانه‌ای موجود در شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور رهگیری شود.

4- انهدام: از بین بردن پرنده‌های مهاجم رهگیری شده.

5- مراقبت هوایی: ما در کشورمان مناطق حساس، حیاتی و هسته‌ای مثل مراکز پتروشیمی، پالایشگاه‌ها، سدها داریم که از همه آنها در بیش از 3600 نقطه در کشور توسط قرارگاه پدافند هوایی محافظت می‌شوند.

6- مراقبت از هرگونه پرواز در ورود و خروج از کشور و مسیرهای پروازی.

7- کمک به هواپیماهای در حال اضطرار.

8- کمک به سوخت رسانی هوایی و هدایت هواپیما در شرایط اورژانس.

9- اخطار هوایی: پروازهای فرامنطقه‌ای از هواپیماهای شکاری گرفته تا غیره دائم رصد می‌شوند و اگر بخواهند به مرزهای کشور نزدیک شوند به آنها اخطار داده می‌شود.

از سوی دیگر و در کنار وظایف و ماموریت‌های پیشانی نیروهای مسلح کشورمان، قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا موظف است که با نیروی انسانی آموزش دیده، تجهیزات و بکارگیری روش‌های متنوع و ابتکاری و نوین به مقابله با دشمنان و خطرات احتمالی بپردازد.

قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا همانطور که اشاره شد با گستره‌ای به پهنای کشور و ایجاد مراکز و پایگاه‌های نظامی متعدد، وظایف مذکور را به کمک نیروی انسانی آموزش دیده به انجام می‌رساند.

تاکنون، این قرارگاه دستاوردهای متعددی را با همکاری دانشگاه‌ها و صنایع دفاعی کشورمان داشته است. این دستاوردها باعث شده که سطح پدافندی جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر بسیار بالار رفته و دشمنان کوچکترین جرأتی برای تعدی به کشورمان به ذهن خود راه ندهند.

پدافند هوایی در واقع از سه ضلع یک مثلث یعنی قرارگاه پدافند هوایی، صنایع دفاعی و دانشگاه‌ها تشکیل شده است. هم اکنون صدها نخبه دانشگاهی با یکدیگر همکاری دارند و در این مسیر؛ موضوع بومی‌سازی و بهینه‌سازی تجهیزات پدافند هوایی دنبال می‌شود.

*** دستاوردها و تجهیزات پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص)

1- سامانه های راداری: رادارهای پیشرفته و تاکتیکی ثامن، عصر، سپهر و مطلع هم اکنون در سامانه پدافند هوایی کشور در حال استفاده هستند و دستاوردهای جدید در حوزه رادار باعث شده است که قرارگاه پدافند هوایی تک فرکانسی و تک طیفی نباشد.

رادار مطلع الفجر1  و 2:

نخستین رادار 3-بعدی باند وی‌اچ‌اف ساخت ایران است و گفته شده که این رادار تمامی خلیج فارس را پوشش می‌دهد.

مطلع الفجر می‌تواند از 100 فرکانس مختلف در باند وی‌اچ‌اف استفاده کند و همچنین این رادار توانایی دارد تا در محیط‌هایی با نویز جمینگ نیز به فعالیت و عملکرد خود ادامه دهد.

از طرفی رادار مطلع الفجر2، رادار مدرن با پردازش پیشرفته است که قادر است اهداف هوایی را تا برد 480 کیلومتر و همچنین اهداف با سطح مقطع پایین را آشکار سازی و ردگیری کند.




تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |